Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cupole
- 2 uova (da 60 g)
- ¼ di stecca di vaniglia, i semini estratti
- 60 g di zucchero
- 30 g di farina tipo 00
- 30 g di fecola di patate
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Crema al limone
- 2 limoni, preferibilmente biologici, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 100 g di zucchero
- 480 g di latte intero
- 4 tuorli
- 50 g di amido di mais (maizena)
Bagna al limoncello
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 35 g di zucchero
- 50 g di acqua
- 70 g di limoncello
Assemblaggio
- 70 g di zucchero
- 600 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 50 g di limoncello
- 20 g di latte intero
Terminare la preparazione
- 100 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- scorze di limone, a piacere
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 4213 kJ / 1007 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 93.3 g
- Vetten
- 59.4 g
- Vezels
- 0.6 g
Alternatieve recepten
Torta Babà napoletana
8h
Crema pasticcera
15min
Paris Brest
3h 30min
Sfogliatelle frolle
2 godz. 30 min
Pasta Choux
2 Std.
Pan di Spagna
1h 50 min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1 Std. 30 Min
Éclair alla crema di limone
4h
Zeppole di San Giuseppe
1h 50 min
Chiacchiere
1h 35min
Profiteroles al limone
1 godz. 45 min
Profiteroles
2 Std.