Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Impasto
- 250 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 25 g di burro
- 100 g di acqua
Crema di ricotta
- 1 pezzo di scorza di limone, (senza la parte bianca)
- 1 pezzo di scorza di arancia, (senza la parte bianca)
- 30 g di zucchero
- 30 g di ricotta fresca, ben scolata
Crema al Rum
- 30 g di ricotta fresca, ben scolata
- 30 g di zucchero
- 15 g di Rum
- 5 g di uvetta
- 5 g di pinoli
Terminare la preparazione
- 3 cucchiai di gocce di cioccolato
- 2 pizzichi di peperoncino in polvere
- olio di semi di arachide q.b.
- zucchero a velo
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 658 kJ / 157 kcal
- Eiwitten
- 1.3 g
- Koolhydraten
- 9.2 g
- Vetten
- 12.8 g
- Vezels
- 0.4 g
Alternatieve recepten
Papassini sardi
8hod. 45min
Ravioli di ricotta
2 Std.
Cassatelle pasquali
2h 50min
Ravioli lucani
1 godz.
Ciambelle di Carnevale
4h 5 min
Biscottini ad occhio di bue
1 Std. 10 Min
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4h 45min
Ravioli di ricotta
1h 35min
Taralli al limoncello
45 min
Torta Bicerin
30 min
Ciambellone con crema all'arancia
55 min
Zuppa di lenticchie in vasocottura
1 Std. 10 Min