Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g frische Erdbeeren, entkelcht
- 20 - 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1150 g Wasser
- ½ TL Zitronensäure (siehe Tipp) (optioneel)
-
1
EL Vanillezucker, selbst gemacht
of 2 TL Tonkabohnen-Vanillezucker (z. B. Tahiti-Blütenmischung von FEINE PRISE, siehe Tipp) - 120 - 180 g Zucker
- 680 g Rhabarber
- Voeding
- per 1 Schraubglas
- Calorieën
- 864 kJ / 206 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 46 g
- Vetten
- 0.5 g
- Vezels
- 5 g
Alternatieve recepten
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 dk
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1 Std. 5 Min
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3 Std. 40 Min
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55 min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30min
Quittenmus
1 godz. 45 min
Birnenkompott mit Safran
3h
Rhabarbersirup mit Rosmarin
2 godz. 30 min
Feigenmus mit Zwetschken und Sherry
1 Std. 5 Min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20 min
Löwenzahnhonig (Löwenzahnsirup)
6 godz. 20 min
Quittengelee mit Orangenblütenwasser
5 godz. 50 min