Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vorteig
- 50 g Wasser (lauwarm)
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 60 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Roggensauerteig
- 70 g Wasser
- 5 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 50 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Quellstück
- 50 g Wasser
- 50 g Dinkelflocken
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 200 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 250 g Dinkelmehl Type 630 oder 700
- 50 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 - 4 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 10 g Butter
- Voeding
- per 9 Stücke
- Calorieën
- 7091 kJ / 1727 kcal
- Eiwitten
- 56 g
- Koolhydraten
- 310 g
- Vetten
- 19 g
- Vezels
- 31.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20h 10min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Waldstauden-Roggenbrot
23h 30min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Kommissbrot
15hod. 30min
Möhren-Körner-Brote
15h
Schweizer Rustico
25 Std. 20 Min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30 min
Dinkelsemmerl
14h 30 min
Buttermilchbrot
18h
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Dinkelweckerl
23h 40min