Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbeteig
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Zucker
- 2 TL Zitronenschale
- 1 Ei
- 1 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 400 g Mehl
- 1 EL Backpulver
Quittenfüllung und Fertigstellung
- 700 g Quittenpaste, in Stücken
- 70 g Süßer Wein (z. B. Portwein, Marsala)
- 1 Eiweiß zum Bestreichen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1724 kJ / 412 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 67 g
- Vetten
- 14 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 Std.
Buchweizen-Biskuit-Torte mit Himbeeren und Heidelbeeren
5h
Rhabarber-Mandel-Torte
4 Std. 30 Min
Quittenkonfekt
1h 25min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 godz. 45 min
Mohn-Birnen-Kuchen
3 Std.
Pflaumen-Mandel-Tarte mit Sternanis
1h 50min
Gedeckter Quittenkuchen
3h 30min
Quitten-Tarte-Tatin
2 Std.
Quittengelee mit Orangenblütenwasser
5h 50min
Quitten-Cranberry-Strudel
1 Std. 10 Min
Ingwer-Quitten-Streusel
1 Std. 5 Min