Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbeteig
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Zucker
- 2 TL Zitronenschale
- 1 Ei
- 1 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 400 g Mehl
- 1 EL Backpulver
Quittenfüllung und Fertigstellung
- 700 g Quittenpaste, in Stücken
- 70 g Süßer Wein (z. B. Portwein, Marsala)
- 1 Eiweiß zum Bestreichen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1724 kJ / 412 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 67 g
- Vetten
- 14 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50 Min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2h
Orangen-Rum-Schnecken
7h 30min
Quitten-Tarte-Tatin
2h
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 Std. 45 Min
Bienenstich
2h 40min
Geflügelpastete mit Pistazien und Portwein
24 Std.
Eierlikör-Birnen-Plunder
2 Std. 45 Min
Orangen-Biskuit-Kuchen
1 Std. 15 Min
Birnenkuchen mit Walnüssen
1 Std.
Gedeckte Waldpilz-Tarte
1 Std. 45 Min