Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Roggensauerteig
- 260 g Wasser, lauwarm
- 20 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 200 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Quellstück
- 25 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 50 g Wasser
Hauptteig
- 90 g Wasser
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 180 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 2 TL rustikales Brotgewürz (siehe Tipp)
- 1 TL Schmalz und etwas mehr zum Einfetten
- Voeding
- per 1 Gesamtrezept
- Calorieën
- 7541 kJ / 1932 kcal
- Eiwitten
- 46 g
- Koolhydraten
- 358 g
- Vetten
- 16 g
- Vezels
- 31 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Oberländer
14j 30 menit
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Buttermilchbrot
18 godz.
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Kosaken-Doppelbrot
14j 30 menit
Kommissbrot
15h 30min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Lesachtaler Hausbrot
30u. 30min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14j 30 menit