Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Roggensauerteig
- 110 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 90 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 240 g Wasser, kalt
- 5 g frische Hefe
- 210 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 230 g Weizenmehl Type 550 oder 700
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
of 10 g Honig - 1 ½ TL Salz
- 1 ½ TL Fenchelsamen
- 1 TL Kümmel, ganz
- ½ TL Koriander, gemahlen
- Voeding
- per 1 Gesamtrezept
- Calorieën
- 7648 kJ / 1893 kcal
- Eiwitten
- 52 g
- Koolhydraten
- 372 g
- Vetten
- 7 g
- Vezels
- 31.4 g
Alternatieve recepten
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Oberländer
14h 30min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Rustikales Brotgewürz
5min
Buttermilchbrot
18 Std.
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Kommissbrot
15hod. 30min
Roggen-Schmalz-Brot
16h 10min
Lesachtaler Hausbrot
30h 30min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min