Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Roggensauerteig
- 90 g Wasser
- 5 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 60 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Gewürzdampfl
- ½ TL Fenchelsamen, ganz
- ¼ TL Kümmel, ganz
- ¼ TL Schabzigerklee (Brotklee), gemahlen (optioneel)
- 60 g Wasser, lauwarm
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 20 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 20 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 260 g Wasser, kalt
- 15 g frische Hefe
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- 260 Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ - 2 TL Salz (7-12 g)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 683 kJ / 166 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 1 g
- Vezels
- 2.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Buttermilchbrot
18h
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14u. 30min
Wachauer Laberl
15h 20min
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Kosaken-Doppelbrot
14u. 30min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Zwirbel-Graubrot
16h