Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Weizensauerteig
- 100 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Vorbereitung
- 500 g Wasser
- 180 g Kartoffeln, mehligkochend, mit Schale (große Kartoffeln halbiert)
Hauptteig
- 300 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 80 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- 460 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 10 g frische Hefe
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- 10 g Honig
- 15 g Butter
- 20 g Kartoffelstärke
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 769 kJ / 188 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 1 g
- Vezels
- 2.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Vinschgerl
14h
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Knusperspitze
5h 30min
Wachauer Laberl
15h 20min
Dinkelweckerl
23 Std. 40 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20h 10min
Dinkelsemmerl
14u. 30min
Kosaken-Doppelbrot
14u. 30min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Oberländer
14u. 30min