![Erdäpfelpolster Erdäpfelpolster](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/357c1e90-78dd-4ff0-b050-910416559f2d/Derivates/8dcc3e07-35ec-4616-8bb0-81aaf577634f.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Weizensauerteig
- 100 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Vorbereitung
- 500 g Wasser
- 180 g Kartoffeln, mehligkochend, mit Schale (große Kartoffeln halbiert)
Hauptteig
- 300 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 80 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- 460 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 10 g frische Hefe
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- 10 g Honig
- 15 g Butter
- 20 g Kartoffelstärke
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 769 kJ / 188 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 1 g
- Vezels
- 2.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Apfel-Weizensauerteig
48 Std. 20 Min
Dinkel-Wolke
16h 30min
Bier-Ähren
14h
Oberländer
14 godz. 30 min
Speck-Käse-Stangerl
14 godz. 45 min
Möhren-Körner-Brote
15 Std.
Dinkelweckerl
23 Std. 40 Min
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Vinschgerl
14h
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Knusperspitze
5h 30min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min