Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dinkel-Poolish
- 150 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 150 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 200 g Wasser zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 350 g Dinkelmehl Type 630 oder 700 zum Bemehlen
-
15
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
of 15 g Honig - 3 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Roggenmehl zum Bearbeiten
- Sesam zum Bestreuen
- Mohn zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 758 kJ / 181 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 1 g
- Vezels
- 3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Vinschgerl
14h
Knusperspitze
5h 30min
Müsliweckerl
15 godz. 30 min
Möhren-Körner-Brote
15h
Kaisersemmeln
15 Std. 45 Min
Dinkel-Honig-Ringe
17u. 40min
Mohnflesserl
14 godz. 30 min
Buttermilchbrot
18h
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Dinkelweckerl
23h 40min