Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dinkel-Poolish
- 150 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 150 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 200 g Wasser zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 350 g Dinkelmehl Type 630 oder 700 zum Bemehlen
-
15
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
of 15 g Honig - 3 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Roggenmehl zum Bearbeiten
- Sesam zum Bestreuen
- Mohn zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 758 kJ / 181 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 1 g
- Vezels
- 3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Mohnflesserl
14 godz. 30 min
Kaisersemmeln
15 Std. 45 Min
Buttermilchbrot
18 Std.
Knusperspitze
5h 30 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Möhren-Körner-Brote
15 Std.
Müsliweckerl
15 godz. 30 min
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24 Std.
Kommissbrot
15 godz. 30 min