Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Roggensauerteig
- 100 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 75 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Quellstück
- 40 g Haselnüsse
- 30 g Rosinen
- 40 g Cranberrys, getrocknet
- 30 g Sonnenblumenkerne
- 30 g Leinsamen
- 50 g Haferflocken
- 50 g Dinkelflocken
- 220 g Wasser
Hauptteig
- 270 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g frische Hefe
- 25 g Honig
- 300 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 15 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 2 EL Sesam
- 3 EL Dinkelflocken
- 1 EL Leinsamen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1218 kJ / 296 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 43 g
- Vetten
- 8 g
- Vezels
- 5.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Wachauer Laberl
15h 20min
Waldstauden-Roggenbrot
23 Std. 30 Min
Knusperspitze
5 Std. 30 Min
Möhren-Körner-Brote
15h
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3h 40min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16hod. 40min
Lesachtaler Hausbrot
30h 30min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Buttermilchbrot
18h
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min