Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Roggensauerteig
- 340 g Wasser
- 20 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 260 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 70 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 300 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 ½ TL Salz (ca. 15 g)
- 2 ½ TL rustikales Brotgewürz (siehe Tipp)
- 25 g Schmalz (oder Grammel- bzw. Griebenschmalz)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 8712 kJ / 2212 kcal
- Eiwitten
- 43 g
- Koolhydraten
- 387 g
- Vetten
- 32 g
- Vezels
- 40.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Waldstauden-Roggenbrot
23sa 30 dk
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Kommissbrot
15 Std. 30 Min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Buttermilchbrot
18 Std.
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min