Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Weizensauerteig
- 100 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 80 g Hartkäse, in Stücken
- 50 g Kürbiskerne
- 280 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 500 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz (10-12 g)
-
2
TL Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
of 2 TL Honig - Öl zum Einfetten
- 200 - 250 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in Scheiben
- etwas Salz, grob, zum Bestreuen (optioneel)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1392 kJ / 338 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 15 g
- Vezels
- 2.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Knusperspitze
5h 30min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30 min
Möhren-Körner-Brote
15h
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Dinkelsemmerl
14h 30 min
Mohnflesserl
14h 30 min
Erdäpfelpolster
14 Std. 40 Min
Buttermilchbrot
18h
Gewürzbrot
16h 30min