Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kochstück
- 30 g Weizenkörner
- 30 g Roggenkörner
- 20 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 25 g Leinsamen
- 20 g Sesam
- 40 g Haferflocken
- 300 g Wasser
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 100 g Wasser, kalt und etwas mehr zum Bearbeiten und Bestreichen
- 10 g frische Hefe
- 340 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bemehlen
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
of 10 g Honig - 10 g Butter, kalt
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 4 EL Sesam zum Bestreuen
- 1 EL grobes Salz zum Bestreuen (optioneel)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 874 kJ / 209 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 5 g
- Vezels
- 3.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Wachauer Laberl
15h 20min
Vinschgerl
14h
Roggensauerteig
96h 20min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14h
Lesachtaler Hausbrot
30h 30min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Mohnflesserl
14 Std. 30 Min
Buttermilchbrot
18h
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min