Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kochstück
- 30 g Weizenkörner
- 30 g Roggenkörner
- 20 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 25 g Leinsamen
- 20 g Sesam
- 40 g Haferflocken
- 300 g Wasser
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 100 g Wasser, kalt und etwas mehr zum Bearbeiten und Bestreichen
- 10 g frische Hefe
- 340 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bemehlen
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
of 10 g Honig - 10 g Butter, kalt
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 4 EL Sesam zum Bestreuen
- 1 EL grobes Salz zum Bestreuen (optioneel)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 874 kJ / 209 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 5 g
- Vezels
- 3.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Mohnflesserl
14 godz. 30 min
Kaisersemmeln
15 godz. 45 min
Vinschgerl
14h
Buttermilchbrot
18 godz.
Wachauer Laberl
15h 20min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Dinkelweckerl
23 Std. 40 Min
Möhren-Körner-Brote
15 godz.
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Speck-Käse-Stangerl
14h 45min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min