Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sauerteig
- 10 g Anstellgut (vom Roggensauerteig)
- 190 g Wasser (35-37°C)
- 210 g Roggenmehl Type 960
Quellstück
- 50 g Roggenkörner
- 20 g Kürbiskerne
- 20 g Sonnenblumenkerne
- 20 g Leinsamen
- 160 g Wasser
Hauptteig
- 220 g Wasser, kalt
- 5 g frische Germ
- 120 g Roggenmehl Type 960, etwas mehr zum Bemehlen
-
60
g Roggen-Vollkornmehl
of Roggenmehl Type 2500 - 240 g Weizen-Vollkornmehl
- 2 ½ TL Salz
- 2 TL Brotgewürz
- 100 g Wasser
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 10544 kJ / 2518 kcal
- Eiwitten
- 77 g
- Koolhydraten
- 463 g
- Vetten
- 37 g
- Verzadigd vet
- 5.3 g
- Vezels
- 73.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Waldstauden-Roggenbrot
23h 30min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Bauernbrot
16u. 15min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Knusperspitze
5hod. 30min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16u. 45min
Buttermilchbrot
18h
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Gewürzbrot
16h 30min