![Lesachtaler Hausbrot Lesachtaler Hausbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ece62639-e7f8-4c36-8cfe-249acc2fd6b9/Derivates/76d92820-5287-48af-a622-36c3eb0212b9.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sauerteig
- 10 g Anstellgut (vom Roggensauerteig)
- 190 g Wasser (35-37°C)
- 210 g Roggenmehl Type 960
Quellstück
- 50 g Roggenkörner
- 20 g Kürbiskerne
- 20 g Sonnenblumenkerne
- 20 g Leinsamen
- 160 g Wasser
Hauptteig
- 220 g Wasser, kalt
- 5 g frische Germ
- 120 g Roggenmehl Type 960, etwas mehr zum Bemehlen
-
60
g Roggen-Vollkornmehl
of Roggenmehl Type 2500 - 240 g Weizen-Vollkornmehl
- 2 ½ TL Salz
- 2 TL Brotgewürz
- 100 g Wasser
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 10544 kJ / 2518 kcal
- Eiwitten
- 77 g
- Koolhydraten
- 463 g
- Vetten
- 37 g
- Verzadigd vet
- 5.3 g
- Vezels
- 73.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min
Roggen-Schmalz-Brot
16h 10min
Sauerteigpulver
24 Std. 10 Min
Rustikales Brotgewürz
5 Min
Gewürzbrot
16h 30min
Buttermilchbrot
18h
Kommissbrot
15h 30min
Roggensauerteig
96h 20min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min
Wachauer Laberl
15h 20min
Bauernbrot
16h 15min