Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Roggensauerteig (am Vortag)
- 140 g Wasser
- 10 g Anstellgut (vom Roggensauerteig)
- 130 g Roggenmehl Type R960
Hauptteig
-
Rapsöl
of Kokosöl zum Einfetten - 400 g Wasser, kalt
- 5 g frische Germ
- 310 g Roggenmehl Type R960, etwas mehr zum Bearbeiten
- 560 g Weizenmehl, glatt, Type W700
-
10
g Backmalz, pulverisiert (siehe Tipp)
of 10 g Honig - 2 TL Salz
- 3 TL Brotgewürz (siehe Tipp)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 7183 kJ / 1718 kcal
- Eiwitten
- 44 g
- Koolhydraten
- 361 g
- Vetten
- 8 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 28 g
- Natrium
- 1183 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Roggensauerteig
96u. 20min
Knusperspitze
5h 30min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14 Std.
Klassisches Brotgewürz, grob geschrotet
5 min
Brotbrösel
24h
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Buttermilchbrot
18h
Gewürzbrot
16h 30min
Das Powerbrot
4h 20min