Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vorteig
- 60 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 80 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Quellstück
- 25 g Leinsamen
- 3 TL Flohsamenschalen (siehe Tipp)
- 25 g Quinoa
- 25 g Sonnenblumenkerne
- 200 g Wasser
Hauptteig
- 10 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 160 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 330 g Dinkel-Vollkornmehl
- 25 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 15 g Zitronensaft
- 1 ½ TL Salz (7-9 g)
- 2 EL Quinoa
- 1 EL Sonnenblumenkerne
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 4548 kJ / 1086 kcal
- Eiwitten
- 38 g
- Koolhydraten
- 155 g
- Vetten
- 29 g
- Vezels
- 27.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Weizen-Roggen-Brötchen
2h 15min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Buttermilchbrot
18 Std.
Waldstauden-Roggenbrot
23h 30min
Wachauer Laberl
15h 20min
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 Std. 45 Min
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3h 40min
Dinkelweckerl
23 Std. 40 Min
Dinkel-Wolke
16h 30min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20h 10min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Hafer-Körner-Brot
11hod. 40min