Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vorteig
- 50 g Wasser, lauwarm
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 60 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Brühstück
- 75 g Kürbiskerne
- 45 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 15 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 150 g Wasser
Hauptteig
- 210 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 10 g Honig
- 150 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 200 g Dinkelmehl Type 630 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 20 g Zitronensaft
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- Sesam zum Wälzen
- Voeding
- per 12 Scheiben
- Calorieën
- 9214 kJ / 2200 kcal
- Eiwitten
- 88 g
- Koolhydraten
- 322 g
- Vetten
- 52 g
- Vezels
- 37.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24 Std.
Hafer-Körner-Brot
11 Std. 40 Min
Waldstauden-Roggenbrot
23 Std. 30 Min
Bauernbrot
16hod. 15min
Weizen-Dinkel-Brot
1 Std. 30 Min
Müsliweckerl
15h 30min
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3h 40min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min