Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cavatelli
- 175 g di farina tipo 0 + q.b.
- 50 g di rucola, lavata e asciugata
- 125 g di semola rimacinata di grano duro
- 100 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
Crema di ceci e cozze
- 1 scalogno
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 peperoncino piccante fresco
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di ceci bianchi lessi, sgocciolati
- 200 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- acqua q.b.
- sale q.b.
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 250 g di cozze pulite e sgusciate
- 20 g di vino bianco
- 10 pomodorini ciliegia in quarti
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2347 kJ / 561 kcal
- Eiwitten
- 20.5 g
- Koolhydraten
- 72.3 g
- Vetten
- 21.1 g
- Vezels
- 6.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Calzone pugliese alle cipolle
2 godz. 30 min
Focaccia barese
2 godz. 55 min
Strascinati con mollica e peperoni cruschi
2sa
Tiella barese
1h
Cozze ripiene
1sa 30 dk
Orecchiette con pomodorini, rucola e patate
4h
Cozze ripiene alla pugliese
1h 25min
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55min
Minestra di fave con cicoria
50 min
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3 godz. 30 min
Baccalà con peperoni cruschi
50 min
Salsiccia e cardoncelli
55min