![Lentil puree (moujadarra) Lentil puree (moujadarra)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2c149b4a-35d6-447e-898c-a0f290c25aad/Derivates/e0fa951c-adeb-46d5-b7ce-efb63e0558f4.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g onions, cut into quarters
- 40 g sunflower oil, plus extra for frying
- 300 g lentils
- 1600 g water
- 2 tsp salt
- 1 pinch ground white pepper
-
50
g Egyptian rice, rinsed
of 50 g short-grain rice, rinsed - 10 g olive oil
- 200 g onions, cut into halves
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2477 kJ / 592 kcal
- Eiwitten
- 18.9 g
- Koolhydraten
- 54.1 g
- Vetten
- 33.4 g
Alternatieve recepten
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Spiced rice pudding (meghli)
50 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Red lentil soup with cumin
55min
Raw kibbeh
15 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Chicken moghrabieh
1 Std. 25 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min