Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g onions, cut into quarters
- 40 g sunflower oil, plus extra for frying
- 300 g lentils
- 1600 g water
- 2 tsp salt
- 1 pinch ground white pepper
-
50
g Egyptian rice, rinsed
of 50 g short-grain rice, rinsed - 10 g olive oil
- 200 g onions, cut into halves
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2477 kJ / 592 kcal
- Eiwitten
- 18.9 g
- Koolhydraten
- 54.1 g
- Vetten
- 33.4 g
Alternatieve recepten
Lentil purée (Moujadarra)
1sa 20 dk
'Qamar el-din' juice
5 min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2sa
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1sa 10 dk
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Freekeh pilaf with broad beans
1sa
Fish tagine with tahini
1 godz. 15 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2h 30min
Baked falafel kofta
Geen beoordelingen
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13u. 30min