Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 270 g dried broad beans, soaked overnight
- 90 g dried chickpeas, soaked overnight
- 8 garlic cloves
- 300 g onions, cut into quarters
- 5 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 2 tsp salt
- ½ tsp freshly ground black pepper
- 2 tsp flour
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp baking soda
- 3 tsp baking powder
- sunflower oil for frying
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 489 kJ / 117 kcal
- Eiwitten
- 2.8 g
- Koolhydraten
- 6.3 g
- Vetten
- 9 g
Alternatieve recepten
Falafel
25hod. 30min
Fatayer (spinach turnovers)
1 Std. 35 Min
Piri-piri sauce
10 min
Baklava
1 godz. 10 min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Tahini dip (tarator)
5 min
Hummus
5 min
Raw kibbeh
15 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Falafel
24h
Tarator (tahini dip)
5 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min