Thaise garnalenbouillon, kruidige appeltjes
TM5 TM6

Thaise garnalenbouillon, kruidige appeltjes

4.0 (2 beoordelingen)

Ingrediënten

Kruidige appeltjes

  • 4 kookappels (bv. Boskoop, Bramley, Reine des Reinettes)
  • 2 tl vanillesuiker, huisgemaakt
  • 4 steranijsjes
  • 4 snuifjes gemalen gember
  • 4 hele kruidnagels
  • 4 snuifjes kaneelpoeder

Thaise bouillon

  • 150 g uien, gehalveerd
  • 20 - 30 g verse gember, in dunne plakjes
  • 1 verse chilipeper, zaadlijsten verwijderd
  • 15 g olijfolie
  • 800 g rauwe garnalen met kop en schaal, gepeld
  • 1400 g water
  • 40 g rijstazijn
  • 30 g vissaus
  • 2 hele kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 3 snuifjes zout, pas aan naar smaak
  • 3 snuifjes gemalen zwarte peper, pas aan naar smaak
  • 80 g gedroogde Chinese eiernoedels
  • 2 snuifjes wakame vlokken gedroogd (optioneel)
  • 100 g verse sojascheuten
  • 15 verse korianderbladeren

Voeding
per 1 portie
Calorieën
1242 kJ / 296 kcal
Eiwitten
21 g
Koolhydraten
36 g
Vetten
6 g
Vezels
3.3 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten