![Kangaroo harissa polpette with lentils and kale Kangaroo harissa polpette with lentils and kale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6aaf0f02-2080-41fa-9c76-a5272f9dd2c6/Derivates/2bf340e7-f2c2-4b1a-9720-5f270c3e43f5.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 500 g kangaroo mince
- 1 tsp salt
- 1 egg
- 3 tbsp harissa (see Tips)
- 130 g brown onion, cut into quarters
- 50 g celery stalk, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 140 g carrots, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 400 g canned whole tomatoes
- 100 g dried green lentils
- 300 g water
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 60 g kale, ribs removed and leaves cut into strips (approx. 1 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1663 kJ / 396 kcal
- Eiwitten
- 40.8 g
- Koolhydraten
- 23.8 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 4.1 g
- Vezels
- 9.5 g
- Natrium
- 1207.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Thai beef salad
1 Std. 20 Min
Salmon with ginger sauce and spiced cashews
30min
Curried cauliflower salad
40p
Chicken, chorizo and chickpea stew
35 Min
Eggplant rotolo
1 Std. 40 Min
Layered lamb curry
1h
Smoky chicken thighs
2h 10min
Fish with ginger lime sauce
35 Min
Warm satay chicken salad
55 min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 Min
Lamb and quinoa stew
1h
Caribbean curry
40p