Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbteig
- 60 g Zucker
- 250 g Dinkelmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 150 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Brombeerfülle
- 100 g Weißwein, trocken
- 80 g Gelierzucker 3:1
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 EL Speisestärke
- 2 EL Wasser, kalt
- 600 g Brombeeren, frisch
- 330 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 30 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker
- 1 - 2 EL Kakaopulver, zum Besieben
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1501 kJ / 358 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 22 g
- Vezels
- 5 g
Alternatieve recepten
Gerührter Germgugelhupf
2 godz.
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 godz. 40 min
Grießflammeri mit Quittenkompott
4 Std. 50 Min
Rhabarber-Streuselkuchen
1 godz. 10 min
Erdbeer-Rhabarber-Dessert im Glas
30 Min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2 godz. 30 min
Brandteigtorte mit Vanillecreme und frischen Beeren
2 Std. 10 Min
Apfelkuchen mit Weinteig
1 Std. 15 Min
Marillenstrudel
1 Std. 45 Min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2 godz.
Zwetschkenkoch mit Schneenockerln
50 Min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min