Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g Äpfel, entkernt, ungeschält, in Stücken
- 350 g rote Zwiebeln, halbiert
- ½ - 1 rote Chilischote, frisch, nach Geschmack, entkernt, in Stücken
- 40 g Sonnenblumenöl
- 800 g frische Erdbeeren entkelcht, halbiert
- 1 Packung Gelierzucker 2:1 (à 500 g)
- 65 g eingelegter grüner Pfeffer, abgetropft
- 90 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 1 TL Zitronensäure (siehe Tipp) (optioneel)
- 2 EL Thymian, getrocknet
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Salz, unjodiert
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1 TL Ingwerpulver
- Voeding
- per 1 Schraubglas
- Calorieën
- 1381 kJ / 330 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 67 g
- Vetten
- 5 g
- Vezels
- 3 g
Alternatieve recepten
Erdbeer-Balsamico-Marmelade
55min
Rhabarbersirup mit Rosmarin
2 Std. 30 Min
Rhabarber-Tomaten-Marmelade
55min
Radieschenblätterpesto mit Haselnüssen
45min
Süßer Marillensenf
55min
Marillen-Paradeiser-Ketchup
505 Std. 10 Min
Erdbeer-Pfeffer-Chutney mit Ziegenfrischkäsemousse
3 Std. 30 Min
Erfrischendes Kohlrabi-Tomaten Chutney
30 Min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 Std.
Birnen-Rosmarin-Senf
50 Min
Marillen-Karotten-Chutney
1684 Std.
Grießflammeri mit Quittenkompott
4 godz. 50 min