Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g jasmine rice
- 400 g skinless, boneless chicken thighs, partially frozen and cut into pieces (2-3 cm)
- 20 g peanut oil
- 2 cm piece fresh ginger, peeled, cut into thin slices (2 mm)
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 100 g water
- 80 g eschalots, cut into halves
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 tbsp fish sauce
- 1 tbsp lime juice
- ½ tsp dried chilli flakes
- ½ tsp brown sugar
- 2 - 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 baby cos lettuce, leaves separated (approx. 12 leaves)
- 100 g cucumber, cut into matchsticks (3 mm), to serve
- 50 g fresh bean sprouts, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 896.2 kJ / 213.4 kcal
- Eiwitten
- 21 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 10.4 g
- Verzadigd vet
- 2.4 g
- Vezels
- 2.6 g
- Natrium
- 628.5 mg
Alternatieve recepten
Thai chicken balls with sweet chilli dipping sauce
1 Std.
Thai green curry paste
10min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 Min
Prawn and chicken laksa
40 Min
Thai beef salad
1h 15min
Beef rendang
6 Std. 20 Min
Coconut poached chicken salad
45 Min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30 Min
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Curry laksa
45 Min
Chiang Mai noodles
25min
Thai green chicken curry
30 Min