Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g jasmine rice
- 400 g skinless, boneless chicken thighs, partially frozen and cut into pieces (2-3 cm)
- 20 g peanut oil
- 2 cm piece fresh ginger, peeled, cut into thin slices (2 mm)
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 100 g water
- 80 g eschalots, cut into halves
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 tbsp fish sauce
- 1 tbsp lime juice
- ½ tsp dried chilli flakes
- ½ tsp brown sugar
- 2 - 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 baby cos lettuce, leaves separated (approx. 12 leaves)
- 100 g cucumber, cut into matchsticks (3 mm), to serve
- 50 g fresh bean sprouts, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 896.2 kJ / 213.4 kcal
- Eiwitten
- 21 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 10.4 g
- Verzadigd vet
- 2.4 g
- Vezels
- 2.6 g
- Natrium
- 628.5 mg
Alternatieve recepten
Thai green chicken curry
30 min
Prawn and chicken laksa
40 min
Miso chicken noodle soup (gut health)
30 min
Coconut poached chicken salad
45 min
Thai beef salad
1 godz. 15 min
Nam Jim
10min
Chilli lime sauce
5min
Asian beef salad with peanut dressing (MEATER+®)
30 min
Barbecued beef with ssamjang sauce
2h 25 min
Thai green curry paste
10min
Beef rendang
6 godz. 20 min
Fragrant Asian fish parcels
40 min