Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La glace vanille
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/ feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g de lait
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- ½ gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur et égrainée
- 5 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
Le pain de Gênes
- 250 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 300 g de sucre en poudre
- 200 g d'amandes en poudre
- 6 œufs
- 80 g de fécule de maïs
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 10 g de Grand Marnier®
La meringue et finition
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 60 g de Grand Marnier®
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3754 kJ / 898 kcal
- Eiwitten
- 14.9 g
- Koolhydraten
- 87.9 g
- Vetten
- 54.1 g
- Vezels
- 3.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bûche meringuée au citron
1h 15 min
Vacherin griotte-amande
12h
Pavlova mangue-kiwi
4 Std. 10 Min
Tarte meringuée au citron
1h 10min
Iles flottantes
1h
Pommes dauphine (nouvelle recette)
55min
Œuf florentin revisité à l'italienne (Zone 2)
2h
Choux poire-caramel au beurre salé
4 Std. 35 Min
Eclairs caramel beurre salé
24h
Saint-honoré - Bruno Dinel
2h 20min
Meringue italienne
30min
Paris-brest en bouchée
2h 35 min