Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 170 g unsalted butter, cold, diced
- 220 g plain flour
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk, from medium egg
- 45 g water, cold
Filling
- 1 lemon, thin peelings of half and juice for glaze (approx. 25 g)
- 80 g granulated sugar
- 600 g cooking apples (e.g. Bramley), peeled, cored, quartered
Apple Rose
- 4 red apples, cored, halved, thinly sliced (1 mm) (approx. 520 g)
- 15 g lemon juice (approx. half a lemon)
- 20 g granulated sugar
- 300 g water
Glaze
- 60 g apricot jam
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1382 kJ / 330.3 kcal
- Eiwitten
- 3.1 g
- Koolhydraten
- 49.6 g
- Vetten
- 14.7 g
- Verzadigd vet
- 8.9 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 23 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Brownies
50min
Hazelnut Meringue with Banana and Toffee Filling
3u. 15min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Steamed lemon cake
2u. 20min
Chocolate and Pear Cake
1h 30min
Brioche
5h
Cheesecake ice cream
3 Std.
Almond and Vanilla Dessert Cake
2h
Cheesecake (unbaked)
5h 30min
Apples with Cider Sabayon Sauce
40min
Lemon Tart
4 godz. 30 min
Red Velvet Cake
1h 20min