Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
TM6 TM5

Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake

3.9 (7 beoordelingen)

Ingrediënten

Lemon Curd

  • 1 lemon, thin peelings of skin and 35 g juice
  • 75 g granulated sugar
  • 50 g unsalted butter, diced
  • 2 egg yolks, from large eggs

Sponge

  • 1 lemon, thin peelings of skin only
  • 175 g caster sugar
  • 175 g unsalted butter, soft
  • 175 g self-raising flour
  • 3 large eggs
  • 1 tsp baking powder
  • 1 pinch fine sea salt

Flavourings

  • pink food colouring gel
  • 1 tsp lemon juice
  • 2 Tbsp poppy seeds

Assembly

  • 320 g marzipan, homemade

Decoration

  • 50 g icing sugar, plus extra for dusting
  • 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
  • edible cake decorations

Voeding
per 1 slice
Calorieën
3030 kJ / 724 kcal
Eiwitten
10.4 g
Koolhydraten
83.6 g
Vetten
38.7 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten