Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Coffee and Chocolate Sponge
- 100 g espresso, brewed, milky (see tip)
- 130 g caster sugar
- 130 g light brown sugar
- 230 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 240 g spelt flour
- 1 ½ tsp baking powder
- 4 large eggs
- 30 g cocoa powder
Coffee and Chocolate Icing
- 280 g unsalted butter, soft
- 500 g icing sugar
- 3 tsp instant coffee, dissolved in 1 Tbsp boiling water then set aside to cool
- 150 g dark chocolate, small pieces or callets
- 70 g coffee beans, chocolate-coated, for garnishing
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 2461 kJ / 588 kcal
- Eiwitten
- 5.8 g
- Koolhydraten
- 64.6 g
- Vetten
- 34.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Chocolate Coffee Puddle Pudding
40min
Sticky Toffee Puddings
1 Std.
Salmon Filo Spiral
1h 10 min
Orange Sponge
2h
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1h 45min
Mini Chocolate and Apricot Panettone
2 Std. 30 Min
Cappuccino Cake
2h
Cinnamon Stars (German)
1 Std. 30 Min
Almond and Matcha Cake
1h 10 min
Carrot Cake
2 Std. 30 Min
Sticky Toffee Sponge Cake
1 Std. 30 Min
Red Velvet Cake
1h 20min