Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Strudelteig
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 30 g Rapsöl, etwas mehr zum Einfetten
- 130 g Wasser, lauwarm
- 1 TL Salz
- 1 Spritzer Essig
Fülle
- 60 g Haselnüsse
- 200 g vegane Margarine, in Stücken
- 150 g Semmelbrösel, vegan
- 70 g Feinkristallzucker
- 1 TL Vanillezucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 800 g weiße Weintrauben, kernlos
- Weizenmehl, glatt, zum Bemehlen
Weinsauce
- 250 g Weißwein
- 30 g Feinkristallzucker
- 1 EL Vanillezucker
- 120 g Cashewsahne, selbst gemacht (siehe Grundrezepte)
- 20 g Maisstärke
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 1 TL Limettensaft
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2715 kJ / 648 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 71 g
- Vetten
- 35 g
- Vezels
- 3.9 g
Alternatieve recepten
Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)
45 Min
Pilzknöderl mit Krensauce (vegan)
45 Min
Vegane "Grammel"-Knödel auf Weinkraut
1 Std. 40 Min
Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)
1 Std. 15 Min
Steirischer Kürbisreindling (vegan)
2 Std. 20 Min
Gefüllte Germteigstangerl (vegan)
1 Std. 40 Min
Zwetschkenknödel mit Nussbröseln (vegan)
1 Std. 15 Min
Gedämpfte Grießstruderl mit Brombeersauce (vegan)
1 godz. 20 min
Mürbteiggalette mit Steinobst und Pistaziencreme
1 Std. 15 Min
Gebackene Apfelringe (vegan)
40 dk
Erdäpfelpuffer mit Dillsauce (vegan)
30 Min
Germknödel mit Mohn (vegan)
1sa 30 dk