Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Germteig
- 250 g Dinkelkörner
-
250
g Milch
of 250 g Wasser - 80 g Vollrohrzucker
- 20 g frische Germ
- 250 g Weizenmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 50 g neutrales Öl, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Salz
Käferbohnen-Fülle
- 100 g Haselnüsse, geröstet
- 100 g Käferbohnen, aus der Dose, abgetropft
- 80 g Vollrohrzucker
- 25 g Wasser
- 2 TL Kaffeepulver, instant
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 2 TL Vanillezucker
- 3 TL Zitronenschale, gerieben
Fertigstellung und Glasur
- 6 EL Honig
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 4 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 648 kJ / 155 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 24 g
- Vetten
- 5 g
- Vezels
- 2.1 g
Alternatieve recepten
Apfel-Striezel
2 Std. 20 Min
Bandnudeln
55 Min
Krapfen | Powidl | Mohn | Malz
6h 15min
Apfel-Nuss-Torte
4 Std. 30 Min
Kärntner Kletzennudeln
27 Std. 50 Min
Betrunkener Isidor (Rum-Nuss-Schnitte)
2 Std. 30 Min
Kärntner Reindling mit Vanillepudding
2 Std. 45 Min
Krapfen mit Aprikosen-Frischkäse-Füllung
4 godz.
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2 Std. 45 Min
Nussstrudel
2 Std. 30 Min
Apfelschlangerl
2h
Nusskipferl
2h