Compatibele versies
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ricotta
- 1500 g whole milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, finely grated zest only
Shortcrust Pastry
- 200 g plain flour
- 100 g unsalted butter, cold, diced (1 cm)
- ¼ tsp fine sea salt
- 60 g water, chilled
Filling
- 200 g fennel, core removed, quartered, fronds reserved for garnish
- 20 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 30 g cider vinegar
- 1 Tbsp brown sugar
- 30 - 40 g Swiss chard, stalks removed, thinly sliced
- 16 green olives, pitted (optioneel)
- 2 large eggs
- 30 g whole milk
- 30 g whipping cream
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
Pecorino Crisps
- 2 tsp dried fennel seeds
- 100 g pecorino cheese, cut in pieces (3 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1861 kJ / 443 kcal
- Eiwitten
- 1.5 g
- Koolhydraten
- 33.6 g
- Vetten
- 27.5 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sabayon (Zabaglione)
15min
Potted Eggs with Salmon and Asparagus
30min
Hollandaise sauce
15min
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1h 55 min
Mini Peppers Stuffed with Homemade Ricotta - Piccoli peperoni ripieni di ricotta
1h
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
Steamed Hazelnut Cheesecakes with Orange
1h 30min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Pea and Mint Soup (TM5)
20min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1h 35min
Rhubarb Marzipan Slices
1 Std. 10 Min
Welsh Rarebit with Branston Pickle
20min