Compatibele versies
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ricotta
- 1500 g whole milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, finely grated zest only
Shortcrust Pastry
- 200 g plain flour
- 100 g unsalted butter, cold, diced (1 cm)
- ¼ tsp fine sea salt
- 60 g water, chilled
Filling
- 200 g fennel, core removed, quartered, fronds reserved for garnish
- 20 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 30 g cider vinegar
- 1 Tbsp brown sugar
- 30 - 40 g Swiss chard, stalks removed, thinly sliced
- 16 green olives, pitted (optioneel)
- 2 large eggs
- 30 g whole milk
- 30 g whipping cream
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
Pecorino Crisps
- 2 tsp dried fennel seeds
- 100 g pecorino cheese, cut in pieces (3 cm)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1861 kJ / 443 kcal
- Eiwitten
- 1.5 g
- Koolhydraten
- 33.6 g
- Vetten
- 27.5 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Meringue Topped Mince Pies
55 Min
Hot Cross Buns
3 godz. 50 min
Roasted Tomato Tart
2h
Lentil Moussaka
2h 20min
Cauliflower and Black Bean Balls
1j 10 menit
Grain Bread with Cashew Butter
55 Min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Mushroom pie
1h 40min
Pearl Barley and White Bean Stew
1j
Scandinavian Rye Bread
27 Std.
Sweet Potato Gnocchi - Gnocchi di patate dolci
1h 35min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 min