Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Torta salata
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 270 g di farina tipo 00
- 100 g di olio di oliva
- 60 g di acqua
- 8 - 10 foglie di basilico fresche, a piacere
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 30 g di olio di oliva
- 150 g di cipolle in quarti
- 30 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 300 g di filetti di petto di pollo, senza pelle, a dadini (2 cm)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 250 g di pomodori ciliegino a metà
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 uova
- 60 g di Feta (formaggio greco)
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 10 foglie di basilico fresche spezzettate, per decorare
- Voeding
- per 1 fetta
- Calorieën
- 1833 kJ / 438 kcal
- Eiwitten
- 16 g
- Koolhydraten
- 28 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 2.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Torta salata tricolore
1h 20min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20min
Gratin di patate
50 min
Pollo alle erbe con insalata di fagioli bianchi e pesto di rucola
1h 15 min
Verdure in crosta di uova e formaggio
40 min
Dolcetti di pane e pesche
40 min
Torta salata con pomodorini e olive
1h 10min
Tinga de pollo
35 min
Pollo in salsa di peperoni con cous cous, zucchine e feta
1h 15 min
Torta salata al tonno e ciliegini
1 godz. 30 min
Pomodori ripieni con formaggio di capra
55 min
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1 godz. 50 min