Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Orangenhähnchen
- 6 - 8 Hähnchen-Oberschenkel, mit Haut
- 6 Knoblauchzehen
- 1 EL Korianderkörner
- ½ EL Kreuzkümmelsamen
- 1 EL Oregano, getrocknet
- 1 TL Salz
- 30 g Orangensaft, frisch gepresst
- 1 Orange, unbehandelt, in Scheiben (5 mm)
- 70 g Oliven, grün, entsteint
Basmati-Reis mit Sultaninen
- 1 EL Mandelstifte
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Möhren, in Stücken
- 20 g Olivenöl
- 1200 g Wasser
- 1 TL Salz
- 300 g Basmati-Reis
- 50 g Sultaninen
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2801 kJ / 670 kcal
- Eiwitten
- 52 g
- Koolhydraten
- 50 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 3.7 g
Alternatieve recepten
Hühnchen-Tajine mit Pflaumen und Mandel-Honigsauce
50 Min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 Std.
Koriander-Putenstreifen in Erdnusssauce
1 Std.
Chicken Wings mit Kräuter-Orangen-Reis
1 Std.
Hähnchenunterschenkel mit Pflaumenglasur
40 Min
Garam-Masala-Hähnchen
50 Min
Hähnchen-Tajine mit Birnen und Backpflaumen
40 Min
Marinierte Fischfilets mit Sauce und Couscous-Salat
1h 20min
Hähnchen arabisch mit Couscous
45 Min
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1h 50min
Bolitos in Tomatensauce
1 Std.
Rinderragout mit Bohnen
50 Min