![Spinach and lemon cream cake (gluten free) Spinach and lemon cream cake (gluten free)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FB1E9190-1C35-4C86-BB69-FBB501405853/Derivates/DC7FFDAE-8D95-4FE7-9227-9A3ACCCFD5F3.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spinach cake
- 500 g frozen chopped spinach
- butter, for greasing
- 130 g grapeseed oil
- 4 eggs
- 180 g caster sugar
- ½ tsp natural vanilla extract
- 240 g gluten free flour mix (see Tips)
- 50 g arrowroot flour
- 2 ½ tsp gluten free baking powder (see Tips)
Lemon cream
- 1 tbsp gelatine powder
- 3 tbsp lemon juice (approx. 1.5 lemons)
- lemon zest, cut into 5 strips (1 x 4 cm), no white pith
- 400 g pouring (whipping) cream
- 80 g pure icing sugar
- 1 pomegranate, arils only, for decorating
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1813.3 kJ / 431.8 kcal
- Eiwitten
- 6.3 g
- Koolhydraten
- 41.6 g
- Vetten
- 26.1 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 114.3 mg
Alternatieve recepten
Ricotta and pistachio cheesecake
10min
Gluten-Free Peach Upside Down Cake
1h 5min
Scroll bundt cake
2 godz. 40 min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2sa 30 dk
Gluten free coconut crêpes with apricot sauce
2sa
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5 godz. 40 min
Celebration saffron and sage bread with ginger butter
3sa
Frangipane cake
1 godz. 45 min
Quick almond biscuits
35 min
Persian Love Cake
1h 15min
Almond and pear tart
40 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2sa