Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 15 g oliwy z oliwek
- 200 g pora, tylko biała część, pokrojonego na kawałki
- 400 g topinamburu, pokrojonego na kawałki
- 2 liście laurowe, suszone
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody), pokruszona - 900 g wody
- 250 g napoju migdałowego, niesłodzonego
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 648.4 kJ / 155 kcal
- Eiwitten
- 3.4 g
- Koolhydraten
- 27.4 g
- Vetten
- 4.6 g
- Verzadigd vet
- 0.8 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 68.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1h 30min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1h
Zupa krem z jarmużu
30min
Zupa krem z topinamburu
2 Std. 10 Min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1h 50min
Krem z topinamburu z kindziukiem
55min
Pasta z topinamburu
35min
Zupa krem z pora z serem
30min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40min
Zupa krem z porów
30min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20min
Zupa selerowa aksamitna
25min