Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La crème pâtissière
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 150 g de lait
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- 2 œufs moyens (53-63 g)
- 15 g de fécule de maïs
- 50 g de sucre en poudre
La génoise
- 4 œufs moyens (53-63 g)
- 140 g de sucre en poudre
- 140 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
La crème légère
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
La compote de rhubarbe
- 250 g de rhubarbe, coupée en morceaux
- 80 g de sucre roux
Le montage
- 70 g de chocolat blanc, fondu
- 250 g de fraises, coupées en deux
- quelques feuilles de menthe fraîche
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1555 kJ / 372 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 53.5 g
- Vetten
- 14 g
Alternatieve recepten
Bavarois framboise-chocolat blanc
15 Std. 30 Min
Bavarois aux fraises
6h 25min
Dacquoise aux framboises
2h
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4h 15min
Entremets cassis et crémeux citron
5h
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
La dacquoise aux fruits d'été
15h 45min
Choux façon tiramisu
1 Std. 50 Min
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Entremets fraise façon mille-feuille
5h
Fraisier
12h 45min
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15h