Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g fine burghul
- 1000 g water
- 2 garlic cloves
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 spring onions/shallots, trimmed, white part cut into pieces; green part cut into thin slices
- 40 g soy sauce
- 1 tbsp mirin
- 1 tbsp sesame oil
- 2 tsp rice wine vinegar
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp raw sugar
- 1 - 2 tsp sambal oelek (see Tips)
- 6 sprigs fresh basil leaves
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 40 g pumpkin seeds, roasted (see Tips)
- 80 g roasted pine nuts
- 500 g eggplant, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- olive oil, for drizzling
- 1 - 2 tsp sea salt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2353.3 kJ / 560.3 kcal
- Eiwitten
- 15.6 g
- Koolhydraten
- 55.5 g
- Vetten
- 27.9 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 14.8 g
- Natrium
- 1852.5 mg
Alternatieve recepten
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Tomato and lentil dahl
35min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13 Std. 25 Min
Baba ghanoush
1h
Ratatouille
40min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40min
Falafel
25h 30min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1h 15min
Chickpea sundal
6 godz. 45 min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24 Std. 40 Min
Red lentil soup with cumin
55min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20min