![Eggplant with burghul Eggplant with burghul](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2E019DDA-E13D-43D3-AD2D-4EF7D9AE70D9/Derivates/2A462A4C-29D3-4CA0-A8C1-25A60CBCF600.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g fine burghul
- 1000 g water
- 2 garlic cloves
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 spring onions/shallots, trimmed, white part cut into pieces; green part cut into thin slices
- 40 g soy sauce
- 1 tbsp mirin
- 1 tbsp sesame oil
- 2 tsp rice wine vinegar
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp raw sugar
- 1 - 2 tsp sambal oelek (see Tips)
- 6 sprigs fresh basil leaves
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 40 g pumpkin seeds, roasted (see Tips)
- 80 g roasted pine nuts
- 500 g eggplant, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- olive oil, for drizzling
- 1 - 2 tsp sea salt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2353.3 kJ / 560.3 kcal
- Eiwitten
- 15.6 g
- Koolhydraten
- 55.5 g
- Vetten
- 27.9 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 14.8 g
- Natrium
- 1852.5 mg
Alternatieve recepten
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 godz.
Tarator (tahini dip)
5 min
Lentil moussaka
3h 30min
Mediterranean capsicums
2 godz.
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Mushroom stroganoff
20min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1 godz. 15 min
Chickpea sundal
6h 45min
Yasai miso ramen
35min
Vegetable pilaf
1 godz.
Brussels sprouts with lime crumb
20min
Tofu scramble
25min