Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g fine burghul
- 1000 g water
- 2 garlic cloves
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 spring onions/shallots, trimmed, white part cut into pieces; green part cut into thin slices
- 40 g soy sauce
- 1 tbsp mirin
- 1 tbsp sesame oil
- 2 tsp rice wine vinegar
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp raw sugar
- 1 - 2 tsp sambal oelek (see Tips)
- 6 sprigs fresh basil leaves
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 40 g pumpkin seeds, roasted (see Tips)
- 80 g roasted pine nuts
- 500 g eggplant, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- olive oil, for drizzling
- 1 - 2 tsp sea salt
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2353.3 kJ / 560.3 kcal
- Eiwitten
- 15.6 g
- Koolhydraten
- 55.5 g
- Vetten
- 27.9 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 14.8 g
- Natrium
- 1852.5 mg
Alternatieve recepten
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Vegetable pilaf
1 Std.
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2j
Ratatouille
40p
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1h 40 min
Asparagus and pea omelette
20p
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Broccoli soup with sage oil
30p
Stuffed Portobello mushrooms with caramelised Brussels sprouts
1 Std.
Zucchini tortillas with falafel
25h 30 min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30 min