Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La veille
- 250 g de pois chiches blancs secs
Le jour même
- 5 gousses d'ail
- 4 c. à soupe de tahini
- 55 g d'eau
- le jus d'1/2 citron jaune
- 30 g d'herbes aromatiques fraîches (persil, coriandre)
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 c. à soupe de cumin en poudre
- 1 pincée de piment en poudre
- 1 c. à café bombée de sel, et du sel pour la sauce
- 1 c. à café bombée de poivre moulu, et du poivre moulu pour la sauce
- huile de friture
- Voeding
- per 1 pièce
- Calorieën
- 469 kJ / 113 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Falafels et sauce à la coriandre
45 Min
Fatteh d’aubergines au yaourt
50 Min
Falafels
24 Std.
Pitas libanaises
2 Std. 20 Min
Bhajis à l'oignon et sauce à la coriandre
1 Std.
Baba ganoush (purée d’aubergines au tahini)
45 Min
Falafels sauce tomate et lait de coco
9h
Poisson à la chermoula, couscous vert
45 Min
Kebbeh (boulettes au bœuf et au boulgour)
2 Std. 15 Min
Pancakes aux fruits secs et aux dattes
15 Min
Pitas aux céréales avec légumes et houmous pour booster la peau
1 Std. 45 Min
Houmous feta et roquette
10 Min