Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Migdałowe ciasto z tahini
- 30 g ziaren sezamu, białego
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 180 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 150 g cukru
- 3 jajka
- 180 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
30
g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego
of 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Polewa czekoladowa
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 2883.8 kJ / 689.3 kcal
- Eiwitten
- 12.7 g
- Koolhydraten
- 40.7 g
- Vetten
- 55.3 g
- Verzadigd vet
- 23 g
- Vezels
- 6.5 g
- Natrium
- 111.1 mg
Alternatieve recepten
Ciasto czekoladowe z whisky
2h 35min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40min
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1h 10 min
Mazurek na orkiszowym spodzie z kremem orzechowym
2h 30min
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM5)
1h 40 min.
Travel cake z orzechami pekan i bananami
3 godz.
Ciasteczka ze skórek bananów
1 Std. 30 Min
Serowo-warzywny spód do pizzy
45min
Słodki chlebek cukiniowo-bananowy z orzechami
1 Std. 45 Min
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1 Std. 45 Min
Batoniki proteinowe
50min
Jaglany koktajl z tahini
15min