Glutenvrije pompoentaart met chocolade en noten

Glutenvrije pompoentaart met chocolade en noten

Geen beoordelingen
Voorbereiding. 30min
Totaal 2u. 30min
16 porties

Ingrediënten

  • rauwe amandelen
    50 g
  • suiker
    110 g
  • glutenvrij witte bloem
    200 g
  • bakpoeder
    ½ tl
  • zout
    ½ tl
  • gemalen kaneel
    1 tl
  • citroen bij voorkeur biologisch,
    alleen schil
    1
  • ei
    2
  • slagroom (ong. 48% vet)
    170 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) koud, in stukken gesneden (1 cm) plus extra voor het invetten
    125 g
  • water
    400 g
  • pompoen in kleine stukjes gesneden (0,5 cm - 1 cm)
    400 g
  • maïszetmeel
    1 el
  • rietsuiker
    100 g
  • vanille-extract, natuurlijk
    1 tl
  • gedroogde gemalen gember
    ½ tl
  • gemalen kruidnagel
    2 snuifjes
  • gemalen nootmuskaat
    2 snuifjes
  • witte chocolade gesmolten (optioneel)
    30 g
  • noten, volle, gemengd gekarameliseerd (optioneel)
    30 g
  • room, elk type (van koemelk) opgeklopt (optioneel)
    30 g

Voeding per 16 porties

Calorieën 3979.3 kcal / 16649.2 kJ
Eiwitten 59.6 g
Vetten 242 g
Koolhydraten 434.6 g
Vezels 34 g
Verzadigd vet 123.6 g
Natrium 2208.1 mg

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...