Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 Streifen Orangenschale, unbehandelt, (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 75 g Zucker
- 30 g Hefe, grob zerbröselt
- 200 g Milch
- 550 g Weizenmehl Type 550
- ½ TL Salz
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Eier, davon 1 Ei verquirlt
-
10
g Orangensaft, frisch gepresst
of 10 g Rum - 100 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Mandeln, gehobelt
- Puderzucker zum Bestäuben
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2485 kJ / 594 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 81 g
- Vetten
- 23 g
- Verzadigd vet
- 11 g
- Vezels
- 4.4 g
- Natrium
- 232 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Apfeltarte
1h
Quarkstuten
1h 30min
Brombeer-Schoko-Eistörtchen
8h
Zwiebel-Hefe-Taler
1 godz. 50 min
Brioche mit Cremelikör
5 godz.
Aprikosen-Schoko-Butterkuchen
2 godz. 25 min
Erdbeer-Scones
40min
Ofen-Berliner
6h
Walnuss-Feigen-Brötchen
2 Std. 50 Min
Apfel-Nuss-Kranz
2h 15min
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 godz.
Buttermilch-Weckchen
1h 30min