Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Réalisation de la pâte à cake
- 3 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 2 zestes d'orange, bio de préférence
- 190 g de farine
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 70 g de beurre, fondu, et un peu pour le moule
- 50 g de jus d'orange fraîchement pressé
- 1 pincée de sel
- 90 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 15 g de graines de pavot
Réalisation du sirop d’imbibage
- le jus d'une orange
- 20 g de sucre en poudre
- écorces d'orange confites, pour la décoration (optioneel)
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1598 kJ / 381 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 47 g
- Vetten
- 18 g
Alternatieve recepten
Quatre-quarts coco-citron vert
1 Std. 5 Min
Cake au citron
1 godz. 50 min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 Min
Poulet rôti aux épices et à l'orange, riz basmati et raisins secs
1h
Cake pomme et cannelle
55 Min
Biscuits au citron
55 Min
Gâteau aux pommes
1h
Chiffon cake à l'orange
1h 15min
Cake pistache et fleur d'oranger
1h
Balwza (crème tunisienne aux noisettes)
1 Std. 25 Min
Gâteau à la crème de marrons et poires
45min
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1h 30min