Carrot Cake with Pecans and Vanilla

Carrot Cake with Pecans and Vanilla

4.4 8 beoordelingen
Voorbereiding. 10min
Totaal 12u. 55min
10 portions

Ingrediënten

Carrot Powder
  • carrots peeled, reserving peel (approx. 3 carrots)
    230 g
Carrot Cake
  • unsalted butter for greasing
  • pecan nuts
    125 g
  • plain flour
    160 g
  • light brown sugar
    255 g
  • bicarbonate of soda
    5 g
  • ground cinnamon
    6 g
  • ground nutmeg
    3 g
  • fine sea salt
    3 g
  • golden syrup
    90 g
  • medium eggs (approx. 3 eggs)
    120 g
  • sunflower oil
    225 g
  • natural vanilla extract
    5 g
Finalisation
  • icing sugar
    190 g
  • unsalted butter diced
    80 g
  • cream cheese
    250 g
  • vanilla pod seeds only (see tip)
    ½
  • fennel fronds for garnishing
  • pecan nut halves
    20

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 388.8 mg
Eiwitten 6.8 g
Calorieën 3134.1 kJ / 749.1 kcal
Vetten 51.5 g
Vezels 3.1 g
Verzadigd vet 13.4 g
Koolhydraten 68.9 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...