Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 - 70 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 70 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki, bez główek (główki zachować)
- 25 - 30 g oliwy z oliwek
- 250 g ryżu do risotto, np. arborio lub carnaroli
- 100 g białego wina, wytrawnego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 450 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1201 kJ / 287 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 35.2 g
- Vetten
- 12.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Szafranowe risotto ze szparagami
35 Min
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 Min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 Min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 Min
Risotto z kurkami
35 Min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 Min
Risotto z parmezanem
30 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 Min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min