Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen

Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen

4.6 113 beoordelingen
Voorbereiding. 25min
Totaal 2u. 50min
20 Stücke

Ingrediënten

Streusel
  • Mehl
    150 g
  • Butter kalt, in Stücken
    75 g
  • Zucker
    75 g
  • Zimt (optioneel)
    ¾ TL
Teig
  • Milch
    125 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Zucker
    75 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 geh. TL
  • Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
    380 g
  • Ei
    1
  • Butter in Stücken
    75 g
  • Salz
    1 Prise
Belag und Fertigstellung
  • Eier getrennt
    3
  • Salz
    2 Prisen
  • Zucker
    100 g
  • Schmand
    200 g
  • Quark
    250 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.
  • Zitronenschale, gerieben von ½ unbehandelten Zitrone
  • Heidelbeeren
    375 g

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld


Voeding per 1 Stück

Natrium 90 mg
Eiwitten 7 g
Calorieën 1198 kJ / 286 kcal
Vetten 12 g
Vezels 1.5 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraten 38 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...