Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Streusel
- 150 g Mehl
- 75 g Butter, kalt, in Stücken
- 75 g Zucker
- ¾ TL Zimt (optioneel)
Teig
- 125 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 75 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 380 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
- 1 Ei
- 75 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 3 Eier, getrennt
- 2 Prisen Salz
- 100 g Zucker
- 200 g Schmand
- 250 g Quark
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- Zitronenschale, gerieben, von ½ unbehandelten Zitrone
- 375 g Heidelbeeren
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1198 kJ / 286 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 12 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 90 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9h
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1h 10min
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 Std.
Stollen-Butterkuchen
2h 45min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 godz. 20 min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 godz.
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 Std. 30 Min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 Std. 10 Min
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8h
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 godz.
Apfelrahmkuchen
1h 50min