Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Hefeteig
- 500 g Dinkelmehl Type 630
- 250 g Milch
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Salz
- 75 g Zucker
- 2 Eier
- ½ Würfel Hefe (20 g)
Vanillepudding
- 500 g Milch
- ½ Vanilleschote, nur das Mark (siehe Tipp)
- 3 Eier
- 100 g Zucker
- 50 g Speisestärke
Belag und Fertigstellung
- 140 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- ½ Vanilleschote, nur das Mark
- 250 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 75 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 15 g Wasser, kalt
- 600 g Äpfel, säuerlich, geschält, in Spalten
- 20 g Zitronensaft
- 600 g Pflaumen, halbiert
- geschlagene Sahne zum Servieren (optioneel)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1431 kJ / 342 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 51 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 5.6 g
- Natrium
- 102 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 godz.
Osternest
2 godz.
Gefüllter Hefekranz
2h 15min
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1h 10min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 Std. 50 Min
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2 godz.
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h