Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spicy-BBQ-Rub
- 10 g Röstzwiebeln
- 20 g Zucker
- 10 g Salz
- 2 Prisen Paprika rosenscharf
- 10 g Paprika edelsüß
- 5 g Knoblauch, granuliert
- ¼ TL Paprika de la Vera
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Prise Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 Prise Cayenne-Pfeffer
BBQ-Rippchen und Fertigstellung
- 2 Knoblauchzehen
- 4 Schalotten, halbiert
- 40 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt
- 20 g Zucker
- 2 TL Salz
- 4 Kardamomkapseln
- 1 Sternanis
- 1 Zimtstange
- 4 Kaffir-Limettenblätter, frisch
- 2 Stängel Zitronengras, frisch, in Stücken (2 cm)
- 1200 g Wasser
- 700 g Schweine-Rippchen, in ca. 5 Stücken, ohne Silberhaut (siehe Tipp)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1771 kJ / 423 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 25 g
- Vetten
- 24 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 1854 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pulled-Pork-Burger
4 godz. 50 min
Schweinegeschnetzeltes Jäger Art mit Spätzle
30 min
Bitterballen
3h 45min
Steaks mit Karotten-Pastinaken-Püree, karamellisierten Zwiebeln und knusprigen Pastinakenfäden
1h 20min
Chivito (Entrecôte-Sandwich)
45 min
Sushi-Burger
1 godz. 30 min
Slow Cooking BBQ-Ribs
3h 30min
Chicken Shawarma Poutine
45 min
Korean BBQ Poutine
4h 30min
Schweinefilet mit grüner Pfeffersauce
1h 15min
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3 Std.
Zwiebel-Sahne-Hähnchen mit Reis
1 godz.