Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chicken Satay
- 600 g chicken leg meat, skinless, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 70 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 60 g sweet soy sauce (Kecap Manis)
- ½ tsp chicken stock powder
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
Peanut Sauce
- 120 g toasted peanuts (see tip)
- 50 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 25 g fresh red curly chillies, cut in halves
- 25 g vegetable oil
- 20 g palm sugar
- 65 g sweet soy sauce (Kecap Manis)
- 10 g sugar
- 5 fresh kaffir lime leaves, cut in thin slices
- 500 g water
- ½ tsp chicken stock powder
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ½ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 30 g crispy fried shallots
- 3 limau lime, juice only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4471 kJ / 1069 kcal
- Eiwitten
- 54 g
- Koolhydraten
- 70 g
- Vetten
- 69 g
- Verzadigd vet
- 17 g
- Vezels
- 16 g
- Natrium
- 3286 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Wholemeal fish fingers with smashed beans (Diabetes)
Geen beoordelingen
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1 godz.
Meatballs with Romesco sauce
1h 40 min
Watermelon and salmon ceviche stack
25 Min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4 Std. 20 Min
Mayonnaise
5min
Indian-style chicken burger
4 godz.
Warm Caesar salad with polenta croutons
1 godz. 55 min
Grain salad lettuce cups (Dani Valent)
1 godz. 55 min
Apple, leek and sage sauce
15 min
Rose Harissa
20min
Tzatziki dip
15 min